De Band

Gerrit Kort

Zang en Gitaar/ Percussie

Even voorstellen.

Ik ben Gerrit Kort, en ben samen met Edgar de mede-aanstichter van D’Irish Folk.

Ik ben binnen de band de enige die geboren en getogen is in Drenthe. Ooit lang geleden ben ik aangestoken met het gitaarvirus door mijn buurjongen. Op de middelbare school hebben we met de schoolband zelfs nog een nummer opgenomen in de Flowertree studio. Samen met twee vrienden heb ik een paar jaar in een feestbandje gespeeld. Door het uiteenvallen van de band, heb ik jaren niets meer gedaan met muziek. Aangezien ik het toch miste, en ik Edgar een paar jaar geleden tegenkwam, hebben we besloten om lekker gezellig een bandje te vormen en dan lekker folk te gaan spelen. Dit idee was in 2017 geboren, en het duurde tot 2019, dat we twee muzikanten troffen die met ons mee wilden doen. En zo werd D’Irish Folk geboren! Ik speel 12-snarige gitaar, rammel een beetje op percussie, en ik trek regelmatig mijn strot open, ik zing zelf een paar nummers en zing tweede stem. Ik houd me ook nog bezig met de merchandise. Ik hoop dat we elkaar regelmatig gaan tegenkomen bij onze optredens!

Edgar Smit

Zang en Gitaar/ Basgitaar/ Mandoline/ Percussie

Ik ben een van de aanstichters van deze band.

Ik woon met mijn gezin in Emmen en ben van beroep Troubadour, Zanger en Gitarist. In 1968 ben ik in Haarlem geboren en was al van jongs af aan gek op muziek maken. Dat deed ik op mijn school en bij een aantal projecten. In 1988 ben ik op Terschelling gaan wonen en daar ben ik mijn eerste folk band begonnen. Toen we naar de vaste wal verhuisden ben ik zzper geworden en beroeps muzikant en sinds 16 jaar doe ik niets anders dan spelen door heel Nederland en zo nu en dan erbuiten. Ik mistte het repeteren samen met andere muzikanten, daarom wilde ik weer een bandje opzetten om mee te spelen zo nu en dan.  Samen met Gerrit die ik ook weer ken van Terschelling zijn wij op zoek gegaan naar andere muzikanten, die gezellig zijn en ook nog eens leuk kunnen spelen en zingen. Die hebben we gevonden met dit resultaat. In Dírish Folk speel ik Gitaar, Basgitaar, rommel wat aan en zing veel lead partijen. Ik hoop dat we jullie geregeld kunnen vermaken met onze liedjes en tunes.

Wil je mijn website bezoeken, klik dan hier www.troubadouredgar.nl

Jan Wesselink

Accordeon/ Toetsen en Zang

Hallo, even voorstellen,mijn naam is Jan Wesselink, accordeonspeler bij D’Irish Folk.

Geboren december 1950 in Dalfsen.Getrouwd, vader van een zoon, schoondochter en twee allermooiste kleinkinderen.Al op mijn 7e jaar begon ik met accordeon spelen. Eerst bij een vereniging en later op de zaterdagen bij een muzieklyceum. Ik deed op 9 jarige leeftijd twee keer mee aan een talentenjacht en won daar meteen de eerste prijs. Toen kwam de pubertijd en ook de popmuziek. The Beatles, Stones, Jimmy Hendrix, FlowerPower tijd enz. namen bezit van mij. Ik schaamde mij toen rot dat ik accordeon kon spelen en vertelde dit zeker aan niemand. Ik begon op gitaren te klooien en oude piano’s en Hammond orgels. Speelde gitaar in wat bandjes maar de toetsen trokken mij toch meer. Via diverse kleine bandjes speelde ik vanaf eind jaren ’90 zo’n 14 jaar in de band NIKX als toetsenman op piano, Hammondorgel, FenderRhodes en accordeon. We speelden zelfs in het PSV stadion in Eindhoven. We hadden altijd een Iers blokje en wat TexMex in onze setlist. Met deze muziek voelde ik mij toch het meest verbonden. Na het opheffen van de band NIKX gingen we met 3 man van deze band nog verder als The Rockiers waar ook al de nodige Ierse liedjes op de setlist stonden. Net als bij de band NIKX speelden we veel in kroegen, maar ook in grote feesttenten. In deze periode deed ik ook wat ervaring op als studio-muzikant. Eens per 2 jaar doe ik nog steeds mee met The Night of The Plons in Dalfsen, samen met fanfarekorps Excelsior en diverse lokale artiesten. Daar verzorgen wij een 3 uur durend optreden op een ponton op de rivier De Vecht. Later speelde ik nog een jaar op toetsen bij de band ‘De Maatschap’ en daarna bij de Blues Rockband Po ‘Maddy. Ik voelde wel aan dat het accordeon het dichtst bij mijn muziekliefde behoorde. De warmte en de vulling van dit mooie instrument gaven mij het meeste plezier. Mede daardoor besloot ik om in mei 2019 bij Po ‘Maddy te stoppen en maar eens af te wachten wat er op mijn muziekpad zou komen. Op vakantie in Griekenland zag ik een advertentie van D’ Irish Folk voorbij komen en reageerde hier een beetje nieuwsgierig geworden op. Op 14 juli maakte ik kennis met deze muzikanten in Coevorden en we hebben samen wat nummers gespeeld. Na nog 3 oefensessies werd D’ Irish Folk gevraagd om op de uitmarkt in Emmen te spelen. Ik kende amper nog het reportoir, maar had er wel zin in. Dit werd zo’n mooi optreden met dito reakties dat ik vanaf nu ook tot de harde kern van D’ Irish Folk mag behoren.